Het monument is een hallehuisboerderij met een middenlangsdeel, oorspronkelijk daterend uit de achttiende eeuw. De met de voorgevel naar de dijk gekeerde boerderij is voorzien van een zadeldak. Boven het woongedeelte is dit dak gedeeltelijk met riet gedekt.

De boerderij op de hoek Waalbandijk-Molendam. © Hans Barten
De boerderij vanaf de dijk. © Hans Barten

Overkraging

De witgepleisterde voorgevel heeft een zwartgeteerde plint en is voorzien van een zeer opvallende overkraging onder het wolfseind, beschoten met eikenhouten planken met luikjes. Deze overkraging is zeldzaam in Maas en Waal. Links van de voordeur bevindt zich een opkamer, waaronder een met een tongewelf overwelfde kelder. De vensters zijn voorzien van schuiframen en luiken. De achtergevel had oorspronkelijk ook een wolfseind, maar is verbouwd tot topgevel. De sporen van deeldeuren, raampjes en dergelijke zijn nog zichtbaar.

Boomgaard

De naastgelegen oprit naar de dijk, in streektaal “de afweg” genaamd, was tot midden vorige eeuw aanzienlijk steiler. De ook nu nog aanwezige notenboom stond toen in de berm van deze afweg. De hooiberg heeft zijn functie verloren. Van de eens zo fraaie boomgaard onderaan de sinds 1994 niet meer in functie zijnde dijk en de meidoornhagen rond het perceel, rest vrijwel niets meer.

Het monument is niet toegankelijk voor publiek.