In de grote tuin van het Klooster van Boldershof staan drie objecten die samen "Engelbewaarder" vormen. Op een sokkel van grote bakstenen staat een sculptuur van gebakken klei van kinderen die in bescherming worden genomen door een engelbewaarder.

Engelbewaarder. Fotografie Hans Barten
Park met Engelbewaarder. Fotografie Hans Barten

De zes kinderen in het kunstwerk hebben bloemen, appels, een vogel en een kool in hun handen. Het werk is een voorbeeld van traditionele expressieve kunst uit de jaren veertig. Op de achterzijde van het kunstwerk is de signatuur "M" te zien van Jac. Maris uit Heumen. "Engelbewaarder" is een herinnering aan de evacuatie van Boldershof in de Tweede Wereldoorlog. Het opschrift luidt: "Ter dankbare herinnering aan de wonderbare bescherming van den H. Engelbewaarder, ondervonden op onze vlucht voor het oorlogsgevaar van Druten naar Breda in mei 1940. H. Engelbewaarder blijf ons beschermen."

Op de hoeken van de kloostertuin van Boldershof staan kwartrond gebogen banken. Ze horen ook bij het kunstwerk "Engelbewaarder" en zijn gemaakt van dezelfde handvormstenen als de sokkel. Op de hoeken van de banken zijn bloembakken aangebracht. Elders op het terrein, aan de wand van een dodenkapelletje, is een huisvormig keramisch reliëf te zien. Het is een piëta, waarschijnlijk ook van de hand van Jac. Maris.