"Reikende Handen" toont vier vleugelachtige figuren die reiken naar een zonachtig verschijnsel. Het mozaïek is gemaakt van gegalvaniseerd staal en is aangebracht ter ere van de opening van sporthal De Heuvel.

Reikende handen van Ted Felen. Hans Barten Fotografie

Het kunstwerk wordt helaas aan het zicht onttrokken door een later gebouwd flatgebouw. Het herplaatsen naar bijvoorbeeld de westzijde van het gebouw zou eer doen aan dit werk van kunstenaar Ted Felen, een van de kleurrijkste Nijmeegse kunstenaars. Hij is bekend als glazenier en maakt wandschilderingen, reliëfs en mozaïeken. Zijn inspiratie vindt hij in de bijbel en de klassieken. Ook zijn betrokkenheid bij milieu en discriminatie is terug te vinden in zijn grafiek en schilderijen. Wie op het nabijgelegen fietspad gaat staan met de rug naar het gemeentehuis, krijgt het beste zicht op "Reikende Handen".

In 1969 is aan de Mr. van Coothstraat in Druten van dezelfde kunstenaar ook een breektegelmozaïek aangebracht in de hal van de toenmalige LTS (thans hoofdvestiging van het Pax Christi College).