"Filles de la Sagesse" is een bronzen beeldengroep van anderhalve meter hoog. De twee herkenbare figuren zijn een kloosterzuster en een lerend kind. De zuster draagt een grote kap, een opvallend kenmerk van haar uit Frankrijk stammende orde. Met haar arm beschermend om de pupil geslagen, symboliseert zij de liefde en zorg die zij en haar medezusters aan de meisjes van Boldershof gaven.

Filles de la Sagesse van Jits Bakker. Fotografie Hans Barten
De zuster draagt een grote kap, een opvallend kenmerk van haar uit Frankrijk stammende orde. Met haar arm beschermend om de pupil geslagen, symboliseert zij de liefde en zorg die zij en haar medezusters aan de meisjes van Boldershof gaven. Fotografie Hans Barten

Naast het monumentje zijn op bronzen plaquettes gegevens vermeld over de kloosterorde en haar werk op Boldershof. In het begin van de twintigste eeuw liet de orde het grote klooster met de vele bijgebouwen op het Boldershofterrein bouwen en nam vanaf het begin de zorg voor de meisjes en vrouwen op zich. In 1992 vertrokken de zusters uit Druten, na bijna de gehele twintigste eeuw hun werk in de zwakzinnigenzorg te hebben verricht. Jits Bakker's atelier staat in De Bilt. Zijn vele bronzen beelden blaken van levenslust, beweging en uitbundigheid en hebben een warme uitstraling. Bakker's werken bevinden zich in vele museale collecties in binnen- en buitenland.