Aan de Notaris Stephanus Roesstraat nummer 11 staat op een kleine begraafplaats de Hervormde kerk. Het is in haar huidige gedaante een t-vormig gebouwtje, gebouwd als zaalkerkje in 1805 en vergroot in 1873 met een dwarspand en voorzien van een klokkentoren.

Hervormde kerk Winssen op de kleine begraafplaats
Hervormde kerk Winssen
Voormalige pastorie van de Hervormde gemeente Winssen

Toen de katholieken zich de oude dorpskerk in 1799 wettig konden toe-eigenen, hebben de Winssense hervormden enige tijd gastvrijheid genoten op kasteel Doddendael.

Nieuwe kerk

In 1805 werd de aan de Hoofdstraat gelegen hofstede 'Den Notenboomgaard' aangekocht en ingericht als pastorie voor de predikant Ds. A. Carlier. Deze was samen met de koster-schoolmeester Ludolf van Beem door de gecommitteerden van de Hervormde Gemeente gevolmachtigd om te komen tot de bouw van een nieuw kerkje. Nog in hetzelfde jaar werd een kerkzaal gebouwd van 9 bij 5 meter, opgetrokken in klein-formaat grauw-rode baksteen. De bouwer was aannemer Otto Migchielsen en hij voerde het uit voor de som van 1.448 gulden. De kosten werden betaald uit liefdegiften van de Hervormde Gemeente.